Dermostria

Dermostria Çatlak Tedavisi Nedir?

Deri içerisindeki destekleyici dokular, çeşitli nedenlere bağlı olarak gerildiğinde maksimum deri gerginliğine ulaşmasının sonucunda deride dermostria (çatlak) adı verilen çizgiler oluşur.
Dermostria Çatlak Tedavisi
İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!
İletişim

Dermostria Çatlak Tedavisi

Dermostria (çatlak tedavisi) sayesinde estetik olarak kişilere rahatsızlık veren görünümün büyük oranda önüne geçilir. Ani kilo alımı, hamilelik ve ergenlik dönemlerinde vücudun uğradığı değişimler sonucunda oluştuğu kaydedilir.

Kadınlarda ve erkeklerde deride çatlak oluşumu yaygın olarak rastlanılan bir durumdur. Fakat Vücut fonksiyonlarını sekteye uğratacak bir sorunla karşılaşılmaz.

Fakat kozmetik anlamda kişiler tarafından ciddi bir sorun olarak görülebilir. Fiziksel deformasyonlar sonucunda psikolojik sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Özgüven kaybı yaratabilir.

Deri çatlakları, genellikle 1 mm ila 10 mm uzunluğunda değişmektedir. İlk evrelerde renkleri daha pembe, erguvan renginde iken zamanla solarak beyazımsı gümüş rengi hal alırlar.

Dermostria
Dermostria (Çatlak Tedavisi)

Fizyolojik olarak hormonal faaliyetlerin en üst seviyede olduğu dönemlerde deride aşırı gerilmeye bağlı elastik lifler ayrılınca çatlak görünümü ortaya çıkar. Cilt esnekliğini arttırarak çatlak görünümü engellenebilir fakat bazen yatkın kişilerde çatlak görünümü kendiliğinden olabilmektedir.

En sık deride Stria (çatlak) görünümü;

  • Karın ve çevresindeki bölgenin hamilelik sonucunda gelişmesi ve gerilmesi ile
  • Ergenlik çağındaki hormonal değişimler sonucunda hızlı boy uzaması halinde sırtta ve eklem yerlerinde
  • Hızlı kilo alıp vermeye bağlı deride
  • Vücudu şekillendirme amacıyla yapılan spor aktivitelerine bağlı
  • Kortizon içerikli kremlerin aşırı kullanımı sonucunda
  • Kalıtsal etkenler sonucunda derinin ince ve hassas yapıda olması ile
  • Dengesiz beslenme alışkanlıkları

Çatlak Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Çatlak görünümünün olduğu her bölgeye yapılabilir.

Deride Çatlak tedavisinde Fraksiyonel Lazer ve beraberinde Morpheus 8 Altın iğne tedavileri ve gerekirse deriyi besleyen mezoterapi yöntemleri de tedaviye eklenebilirdi sonuç çok daha etkili olacaktır.

Tedavinin hedefi, dermis tabakasındaki kolajen üretimini hızlandırmaktır. Böylelikle elastin ve kolagen liflerin sentezi tetiklenerek çatlak görünümünün iyileşmesi sağlanır. Kişinin cilt yapısındaki çatlak oluşumuna bağlı olarak birden fazla seans sürebilmektedir.

Dermostria (çatlak tedavisi) hakkında merak ettikleriniz için bizlere ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Dermostria Nasıl Oluşur