Dermostria

Stria (Çatlak) Tedavisi

Deri içerisindeki destekleyici dokular, çeşitli nedenlere bağlı olarak tahribata uğramaktadır. Vücudun maksimum deri gerginliğine ulaşmasının sonucunda skar adı verilen çizgiler oluşur. Stria (çatlak) tedavisi sayesinde estetik olarak kişilere rahatsızlık veren görünümün büyük oranda önüne geçilir. Ani kilo alımı, hamilelik ve ergenlik dönemlerinde vücudun uğradığı değişimler sonucunda oluştuğu kaydedilir.

Dermostria (Çatlak Tedavisi) İçin
Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!
İletişim

Dermostria (Çatlak Tedavisi) Nedir?

Kadınlarda çatlak oluşumu yaygın olarak rastlanılan bir durumdur. Vücut fonksiyonlarını sekteye uğratacak bir sorunla karşılaşılmaz. Fakat kozmetik anlamda kişiler tarafından ciddi bir sorun olarak görülür. Fiziksel deformasyonlar sonucunda psikolojik sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Özgüven kaybı ve sosyal anlamda dışlanma hissi yaratabilir. Söz konusu bunalım durumunu önlemek adına çok sayıda kişi uzman hekimlere başvurmaktadır.

Uygulama kapsamında cilt sağlığı üzerinde hedeflenen bazı unsurlar bulunur. Sebum üretimi hızlandırarak üst deri gelişimini aktif hale getirmek amaçlanır. Elastik lifi adı verilen doku, işlemler sonucunda yeniden canlandırılarak pürüzsüz bir görünüme kavuşulur. Tedavinin kaç seanstan oluşacağına uzman doktorun muayenesinin ardından karar verilir.

Dermostria (Çatlak Tedavisi)

Dermostria Nasıl Oluşur?

Deri gerginliği, kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Kaslarımız ile cilt dokusunu birbirine bağlayan bağlarda birtakım yapısal problemler görülür. İçeriğinde bulunan kolajen ve elastin adı verilen maddelerin azalması sonucunda çatlak görünümü ortaya çıkar. Alanında uzman dermatologlar tarafından gerekli tedavi planı oluşturulur. Dermostria (çatlak tedavisi) uygulamasının sağladığı avantajlardan yararlanılır.

Vücut üzerindeki alanı bakımından deri, dış etkenlere karşı koruma görevi üstlenir. Aynı zamanda diğer yapılara kıyasla en büyük organ niteliğine sahiptir. Kemik, kas ve organları sararak elastikiyet işlevine sahiptir. Gözenekli bir ağ yapısına sahip olan dermiş tabakası, ani değişikliklere karşı savunmasızdır. Dolayısıyla deri altında bulunan yağ ve kas dokuları hızlı bir şekilde deforme olabilir.

Deri çatlakları, genellikle 1 mm ila 10 mm uzunluğunda değişmektedir. İlk evrelerde deri üzerinde kaşınma ve renk değişimi görülür. Pembe, kırmızı veya mor renkteki çizgiler, zaman içerisinde solmaktadır.

Dermostria (Çatlak Tedavisi) Neden Olur?

Fizyolojik olarak hormonal faaliyetlerin en üst seviyede olduğu dönemlerde çatlak oluşumuna rastlanır. Cilt içerisinde bulunan protein yapıları ise bu noktada devreye girmektedir. Cilt esnekliğini önleyerek çatlak görünümü engellenir. Fakat bahsedilen dokuların zarar görmesi durumunda deri üzerinde bozulmalar görülür. Dermostria (çatlak tedavisi) nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Karın ve çevresindeki bölgenin hamilelik sonucunda gelişmesi
  • Ergenlik çağındaki hormonal değişimler sonucunda cilt değişiklikleri
  • Vücudu şekillendirme amacıyla yapılan spor aktiviteleri
  • Kortizon içerikli krem kullanımı
  • Cushing sendromu
  • Estetik amaçlı yapılan cerrahi operasyonlar
  • Kalıtsal etkenler sonucunda derinin ince ve hassas yapıda olması
  • Dengesiz beslenme alışkanlıkları
Dermostria Nasıl Oluşur
Çatlak Tedavisi

Çatlak Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Çatlak oluşumu, vücut tipine göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Dermostia işleminin hangi bölgelere uygulanacağı ise alanında uzman hekim tarafından belirlenir. Elma tipi vücutlarda bel, göbek, kol, göğüs ve sırtın alt bölgesinde ağırlıklı olarak görülür. Farklı olarak armut biçiminde vücut yapısına sahip bireylerde ise bacak, basen ve kalça bölgesine çatlak tedavisi uygulanır.

Çatlakların hangi etkenler dolayısıyla oluştuğu da belirleyici bir durumdur. Uygulamayı yürütecek uzman doktor tarafından ayrıntılı bir tarama gerçekleştirilir. Bu doğrultuda dermostria (çatlak tedavisi) uygulamasının adımları kararlaştırılır.

Tedavinin hedefi, dermis tabakasındaki kolajen üretimini hızlandırmaktır. Böylelikle elastin sentezi tetiklenerek çatlak görünümünün önüne geçilir. İşlemler sırasında yeni nesil tekniklere başvurulması sayesinde düşük oranda ağrı hissedilir. Kişinin cilt yapısındaki çatlak oluşumuna bağlı olarak birden fazla seans sürebilmektedir.

Dermostria (Çatlak Tedavisi) Kaç Günde İyileşir?

Operasyon sonrasında çatlak görünürlüğünün azaldığı kaydedilir. Estetik anlamda da bireylerin kaygıları azalarak özgüven seviyesinde artış gözlemlenir. Uygulamanın başarı oranı, genetik etkenlere bağlı olarak farklılaşmaktadır.

İyileşme sürecini olumlu yönde etkilemesi açısından hastaların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur. Uzman hekiminizin belirttiği noktalara dikkat etmeniz halinde tedavinin etkisi artmaktadır. Çatlak tedavisi uygulanan alanın belirtilen gün süresi içerisinde direkt olarak güneş ışığı almamalıdır. Bu nedenle dermatolojik bakımından yeterliliği kanıtlanan yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılır.

Kese ve benzeri cilde zarar veren ürünlerden uzak durulmalıdır. Benzer sebeplerden dolayı sauna ve hamam gibi deri yüzeyini etkileyen ortamlara gidilmesi sakıncalıdır. Ek olarak kişilerin beslenme alışkanlıklarını düzenlemeleri gerekir. Gluten içerikli ürünler başta olmak üzere genel anlamda hangi gıdaların tüketildiğine dikkat edilir. Uygulamanın daha hızlı etki etmesi açısından oldukça önemlidir.

Dermostria (çatlak tedavisi) hakkında merak ettikleriniz için bizlere ulaşarak bilgi alabilirsiniz.